Hortikultura

Hortikultura Kontakt

Hortikultura

Kao što joj sama definicija kaže hortikultura je umetnost ili veština gajenja cveća, trave, ukrasnog bilja, drveća i žbunja, voća i povrća, posebno u vrtovima, dvorištima ili plantažama. Danas hortikultura može da se definiše kao grana koja se bavi intenzivnim gajenjem biljaka koje ljudi koriste za ishranu, medicinske potrebe ili zbog njihove estetske vrednosti.

 

Iz ove oblasti nudimo vam usluge:

  • Održavanje i košenje travnjaka
  • Održavanje i nega cveća
  • Održavanje i nega žbunastog rastinja i živih ograda
  • Projektovanje i formiranje novih zasada

Uređenje životnog prostora oduvek je zahtevalo posebnu pažnju i energiju, kao i pažljiv rad i planiranje. Travnjak kao oaza svakog dvorišta, bilo da je u pitanju stambeni ili poslovni objekat, zahteva predan rad, planski tretman i redovno održavanje, kako bi u svakom trenutku bio lice vašeg objekta. Mi vam iz ove oblasti nudimo kompletno planiranje izgleda travnjaka, njegovog oblika, izbora trave, planiranje dodatnih sadržaja, njihovo stalno obogaćivanje i obrađavanje. Ukoliko već imate travnjak naši predstavnici će se pobrinuti da on bude uvek pokošen zaliven i doteran. Ukoliko ste još uvek u fazi planiranja travnjaka, nudimo vam kompletnu uslugu projektovanja površine, oblika, rasporeda staza, kao i izbor zasada. Travnjak je samo deo ogledala/lica vašeg stambenog ili poslovnog prostora.

 

Ograničenja za uređivanje dvorišta ili vrta u današnje vreme praktično i da nema, ali u mnogome zavise od ukusa i mere njegovog planiranja i uređivanja. Ponekad su mu potrebne sitne izmene pa da zablista novim sjajem, ponekad su potrebni samo sitni zahvati poput detalja sanacije drvenih delova ili dodavanje kamena ili vodenih elemenata (Fontana) koji su u skladu sa veličinom vašeg dvorišta.

 

Dvorišne staze daju pečat obliku svakog dvorišta i utiču na njegove oblike i obime, pa kao takve zahtevaju konkretno planiranje kao i izvođenje pri čemu posebnu pažnju je potrebno obratiti na izbor materijala, širinu kao i boju koja definiše balans dvorišta. Mi vam u ovom pogledu nudimo kompletnu uslugu, planiranja, izvođenja, nadzora i kasnijeg održavanja.

 

Ako postoji deo dvorišta vašeg stambenog ili poslovnog postora na koji niste baš posebno ponosni, nudimo uslugu sadnje, sređivanja, košenja, uređivanja žive ograde ili prikrivanja onih delova koje ne želite da budu vidljivi.

 

Često zauzeti obavezama modernog načina življenja nemamo dovoljno vremena da se posvetimo dvorištu, a krizne godine naterale su nas da sredstva često opredelimo za neke druge prilike, umesto u održavanje dvorišta. Savremenim tehnologijama, uspeli smo da te troškove svedemo na minimum koji će izazvati maksimum zadovoljstva kod vas.

 

Po izviđanju terena, razgovora o vašim željama i planovima kao i adekvatnih merenja, ponudićemo vam projekat idejnog rešenja u zavisnosti od površine dvorišta.

 

Show Buttons
Hide Buttons